Откраднати тайни за красота от диетоложката на Холивуд
от Kulinar.bg | 06 април 2013
Безкрайният ѝ списък с клиенти включва звезди като Дрю Баримор и Оливия Уайлд

Всички искаме да бъдем красиви и сияйни като известните холивудски личности. А какво можем да направим, за да бъдем такива?

 

Освен да следваме своите собствени полезни съвети, както и съветите за красота на Jenite.bg, можем да се обърнем към Кимбърли Снайдър - една от любимите диетоложки на Холивуд.

 

Безкрайният ѝ списък с клиенти включва звезди като Дрю Баримор, Оливия Уайлд, Фърги и Дита фон Тийз. И има защо. В основата на режима на Снайдър стоят храни, които не само поддържат хармонична фигура, но и действат благотворно на кожата и косата.


В новата си книга диетоложката споделя 85 свои любими разкрасяващи рецепти, които тя самата е изпробвала върху видни холивудски хубавици. Изданието включва и полезни съвети, които Кимбърли Снайдър определя като есенцията на добрия външен вид.

 

В основата на режима стоят безглутенови храни, които не съдържат мляко и животински мазнини. Важно е да се приемат много минерали и фибри, тъй като те спомагат за това тялото да усвоява полезните вещества най-пълноценно.


Мотото на Кимбърли Снайдър е, че "красотата идва отвътре”. Тя допълва, че повечето ѝ клиенти забелязват подобрение в състоянието на кожата си, както и силен прилив на енергия, само три дни след началото на режима. В същото време те свалят и килограми, при това без никакъв шанс за последващ йо-йо ефект.


Представяме ви някои от най-интересните и любопитни съвети, които Снайдър дава в книгата си.

 

Снимка: Facebook


Озарена и сияеща от здраве кожа


За тази цел диетоложката препоръчва всяка сутрин да пиете по едно "Зелено смуути”. Именно от това се състои закуската на Дрю Баримор, Оливия Уайлд и Винс Вон. За да си го приготвите, ще ви бъде необходим блендер, в който да смесите 1 чаша вода, 1 маруля, 4 стръка целина, 100 грама пресен спанак, 1 ябълка, една круша и сока на половин лимон.

 

Освежен и подмладен околоочен контур

 

Ако страдате от тъмни кръгове под очите, Кимбърли Снайдър препоръчва да се обърнете към бананите. По един на ден е достатъчен, за да се радвате на свеж и озарен поглед.


При акне


Ако пък се оплаквате от кожни раздразнения и пъпки, то включете в дневното си меню ябълков оцет, който действа детоксикиращо на организма. Консумирайте по-често и лук, тъй като той помага на черния дроб да си върши по-добре работата. А именно този орган отговаря за пречистването на организма.


Красива коса, сияеща от здраве


За да поддържате гривата си в идеално състояние и за да се предпазите от косопад, хапвайте си моркови и тиквени семки. Така ще си набавите необходимите на организма количества витамини А и B, както и цинк и сяра. Именно те са отговорни за красивата и здрава коса.

 

Здрави нокти


Ако страдате от чупливи и белещи се нокти, заложете на зеленолистните зеленчуци, както и на безглутенови пълнозърнести храни, като например просо. Те ще снабдят организма ви с калций.


При махмурлук


Когато се случи да прекалите с алкохола, това неизбежно се отразява на външния ви вид на следващия ден. За да възвърнете живителните сили на организма и да се преборите с недоспалия вид, консумирайте кокосово мляко. 

 

Не пропускайте да последвате нашите прекрасни колежки Jenite.bg и във Фейсбук, където постоянно ще бъдете информирани на всякакви звездни и земни теми!

 

Рецепти