Ориз с тиква
Ориз с тиква
Източник: Thinkstock / Guliver
време
40 мин.
порции
продукти
150 гр. ориз
200 гр. тиква
2 бр. домати
25 гр. масло
100 гр. кашкавал
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Нарежете лука на дребно и го задушете в част от маслото

2

Прибавете изчистения ориз, като го запържите за 3-4 минути

3

Прибавете гореща вода и оставете ориза да поври за 15 минути

4

Добавете нарязаната на малки кубчета тиква и изчакайте и тя да се свари, като намалите леко мощността на котлона

5

Междувременно обелете доматите, нарежете на дребно и ги запържете (или задушете, ако избягвате пърженото). Когато са готови, ги прибавете към ориза и тиквата

6

Върху готовото ястие настържете кашкавала. Ако в момента не разполагате с кашкавал, можете да разчитате, че ястието ще е сполучливо и без тази съставка. По желание може да поръсите с магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно