Ориенталска супа
Ориенталска супа
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: супа
Празник: Гергьовден
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Смелете месото заедно с 2 глави лук.

2

Прибавете към него ориза и магданоз и наръсете със сол и черен пипер.

3

Омесете добре каймата и оформете пет големи кюфтета.

4

Във всяко едно поставете по 1 слива без костилаката.

5

Останалите кости от месото сварете.

6

Прецедете бульона и прибавете към него нарязаните картофи, моркови и 1 глава лук.

7

Сложете супата да заври и пуснете кюфтетата в нея.

8

Когато омекнат, я свалете от котлона.

9

Можете да я застроите по желание с яйца.

Подобни рецепти
Любопитно