Най-вкусните сиропирани сладкиши!
от Kulinar.bg | 30 септември 2014
Вижте само в тази статия

Когато говорим за сладко и си представяме някакви неустоими сладкиши и насладата от похапването им, пред очите ни неизбежно изниква нещо сиропирано. Това си е закон.

 

Баклава с орехи, сладки толумбички, сочно реване или пък засукан кадаиф. Всичко това представлява за нас сладкия рай, от който се нуждаем след тежък ден. Това са и десертите, които приготвяме за специални поводи и за почерпка за гости.

 

Предложенията за сиропирани сладкиши в нашата виртуална кулинарна енциклопедия са изключително много. Затова решихме днес да ви представим с най-добрите сред тях. Пригответе се за сладкиши с много сочна текстура и безумна сладост, обляни в захарен сироп.

 

Баклави


Баклавите на Сия

 

Разказвали сме ви за Сия Рибагина, която прави невероятни баклави. Сре нейните най-добри предложения са:

 

Кексова баклава

 

Баклава с грис и орехи

 

Баклава (Сия)

 

Турска баклава

 

Разбира се има и други баклави, които си заслужава да опитате. Сред тях са Баклава с локум и ябълки - предложението е чудесно за есенния сезон, традиционната Арабска баклава, Празнична баклава "Калайджиева" и Баклава (Рафаела).

 

Източник: Сия Рибагина


Тулумби

 

Тулумбички- предложението е на потребителката ни Петя Керанова ие наистина вкусно.

 

Вкусни тулумбички - в тази рецепта различното е, че има има грис.

 

 Източник: Уикипедия


Реване

 

Сред всички десерти реването може да се каже, че е най-сочният. Това арабско изкушение е чудесно с малко украса от бита сметана. Не можем да се сетим за нещо, което е по-подходящо за почерпка за гости през уикенда. Опитайте Арабско реване с какао и глазура. То е по-различно именно заради какаото. Реване с компот от праскови е едно наистина свежо предложение.

 

Басбуса - арабско реване, Арменско реване и Реване 1 (Петя) са останалите предложения, на които може да се насладите.

 

Не забравяйте за шамбалъ - братът на реването!

 

Източник: Thinkstock

 

Кадаиф

 

Кадаифър е много, много вкусен сладкиш, който си пасва с всякакви млечни продукти. От кисело мляко, през квасена сметана, та до крем нишесте. Затова си пригответе Кадаиф с млечен крем, предложение на небезизвестната кулинарка Люба. Може да си направите и друго подобно предложение - Кадаиф с млечен крем II. Ако пък не ви се занимава, Кадаиф с орехови ядки, е чудесно предложение за обикновено поднесен сиропиран кадаиф.

 

Други сиропирани изкушения

 

Алтън Татлъсъ (Златен сладкиш)

 

Сиропиран кекс

 

Сиропирано руло с шоколад

 

Багдадски сиропиран сладкиш

Рецепти