Маслен щрудел с мармалад
Маслен щрудел с мармалад
Източник: Thinkstock / Guliver
време
45 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Маслото и пудрата захар се разбиват.

2

Прибавят се едно по едно яйцата.

3

Добавя се и млякото, в което е разтворен бакпулвера, а след това брашно, достатъчно, за да се замеси меко тесто.

4

Тестото се разделя на 2 части и се разточва.

5

Едната кора с дебелина около 1 см се слага в намазана с масло тава. Намазва се с мармалада и се поръсва с ореховите ядки.

6

Поръсва се с канелата и се слага втората кора.

7

Щруделът се пече в умерено силна фурна. Още топъл се поръсва с пудра захар.

Подобни рецепти
Любопитно