Малинов чийзкейк с бял шоколад
Малинов чийзкейк с бял шоколад
Източник: Thinkstock / Guliver
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

В купа смесете натрошените бисквити, маслото и 3 с.л. захар.

2

Изсипете сместа във форма с диаметър 22 см. и притиснете по дъното и страните, за да се оформи блат.

3

В тенджера сложете малините (замразени), 2 с.л. захар, царевичното нишесте и водата.

4

Оставете да кипне и варете 5 минути, или докато сместа се сгъсти.

5

Прецедете малиновата смес през сито, за да се махнат семките.

6

Загрейте фурната на 165 С.

7

Разтопете на водна баня белия шоколад.

8

В дълбока купа разбийте добре крема сиренето и половин ч.ч. захар.

9

Добавяйте и яйцата едно по едно в сместа.

10

Сложете ванилията, разтопения шоколад и течната сметана.

11

Изсипете половината от сместа върху бисквитения блат. Залейте го с 3 с.л. от малиновия сос.

12

Добавете и останалата част от сместа и отново залейте с 3 с.л. от малиновия сос.

13

С върха на нож размажете сместа, за да се получи мраморен ефект.

14

Печете около 60 минути. Оставете го да се охлади за 8 часа и накрая го залейте с останалата част от малиновия сос.

Подобни рецепти
Любопитно