Макарония ту фурну (Кипър)
Макарония ту фурну (Кипър)
Източник: Хараламбия Модесту
Тип ястие: основно
Националност: гръцка кухня
време
50 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Сотирайте лука и чесъна за кратко и добавете каймата. Овкусете със сол и пипер, накрая добавете и магданоз и, по избор, малко домати. Разбъркайте.

2

През това време, сварете макароните както обикновено. Ако не можете да откриете спагети тип букатини, използвайте паста по избор.

3

В дълбок тиган, на слаб огън, сложете 10 с.л. олио или зехтин. Прибавете 10 с.л. брашно, 5 ч.ч. мляко, 4 ч.ч. вода и 2 яйца. Овкусете по желание. Сосът се разбърква до сгъстяване.

4

Изсипете пастата в тавичка, отгоре разпределете месната смес и изсипете соса. Печете на 180-200 С, в зависимост от фурната, до суха клечка.

5

Накрая ястието може да се поръси с халуми, сирене или кашкавал, и отново да се запече леко.

Подобни рецепти
Любопитно