Любимите спагети на София Лорен
от Мартина Николова | 10 декември 2013
Една от любимите рецепти на звездата

Красивите жени, които са царици и в кухнята, винаги са привличали вниманието с уменията си. Една такaва жена е самата София Лорен.

 

Името й говори само за себе си, не е нужно да навлизаме в подробности коя е тя. Но за незапознатите, 79-годишната София е една от най-успешните италиански актриси на всички времена. Както вече загатнахме, освен че е красива и успешна, София Лорен е и добър кулинар.

 

Както се полага, една истинска италианка трябва да умее да приготвя паста. Може би някоя рецепта, която е научила от своята баба. Не знаем дали случаят с любимата рецепта на София Лорен е такъв, но с удоволствие ще я споделим с вас.

 

Необходими са ви:

 

6 супени лъжици зехтин

 

2 скилидки чесън

 

450 грама консервирани белени домати или същото количество пресни, но белени домати, ако предпочитате

 

1 супена лъжица наситнен пресен босилек или 1 чаена сух босилек

 

1 чаена лъжица захар

 

сол на вкус

 

450 грама спагети

 

настърган пармезан

 

Начин на приготвяне:

 

Загрейте зехтина в тиган. Когато стане достатъчно топло, сложете чесъна и го запържете. След това добавете доматите, босилека, захарта и солта. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки. Намалете котлона и оставете да се готви за 30 минути, като разбърквате периодично.

 

За вечеря на четирима София предлага 450 грама спагети. Вие можете да прецените дали това количество ще е достатъчно за вашите лакомници.

 

Сварете спагетите според указанията на пакета. Можете да сложите сол във врящата вода, според вкуса си.

 

"Запомнете, че никога не бива да готвите пастата много дълго", съветва самата София. Разбъркавайте от време на време, за да не залепне пастата за съда, в който я варите. Изцедете спагетите, когато прецените, че са готови.

 

Сложете спагетите в голямо, красиво плато, полейте ги със соса и поръсете с настъргания пармезан. Разбъркайте добре. От топлината на спагетите, сиренето ще се стопи много апетитно. Сложете купичка с допълнително сирене пармезан за желаещите.

 

И не забравяйте, че една рецепта не трябва да е сложна, за да е вкусна и оценена от любимите ви хора.

Рецепти