Лучник по ловешки
Лучник по ловешки
Източник: Thinkstock/ Guliver
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Маята се разтваря в топла вода, прибавя се лъжица брашно и се оставя на втаса. Брашното се пресява, прави се кладенче в средата, слага се топла вода, маята, солта и се прави тесто.

2

Готовото тесто се слага да втаса в голяма купа. През това време се приготвя пълнежа.

3

Оризът се сварява в 1 чаша вода. Лукът се слага в сгорещен зехтин. Задушава се на бавен огън. Добавят се червеният пипер, чубрицата, джодженът и оризът.

4

Половината от тестото се разточва в тава, предварително намазнена. Отгоре се слага пълнежа. Надупчва се с вилица, намазва се с мляко и се слага да се пече на 180 С до готовност.

Подобни рецепти
Любопитно