Лучник по Добруджански
Лучник по Добруджански
Източник: Петя Цанкова
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
Кулинар: Петя Цанкова
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

В тенджера задушаваме нарязаният на полумесеци лук и чесън.

2

Преди да е готово, прибавяме и нарязаните печени червени печени чушки и доматеното пюре.

3

Задушаваме до готовност. Слагаме подправките, разбъркваме и оставяме да изстине.

4

Разделяме тестото на две. Едната част разточваме на кора с диаметър по-голям от дъното на тавата, трябва да се покриват и стените.

5

Отгоре разстиламе половината плънка. От втората част от тестото разточваме две кори с диаметъра на тавата.

6

Слагаме едната кора върху плънката и отгоре изсипваме останалата смес. Върху нея се слага и последната, трета кора. Загръщаме навътре краищата на първата кора.

7

Намазняваме леко отгоре и набождаме с вилица на няколко места. Печем в предварително загрята фурна на 180 С до златист цвят.

Подобни рецепти
Любопитно