Лук в чорапите!
от Симона Иванова | 20 април 2015
Как влияе това на организма

Звучи доста шокиращо да си сложите парчета лук в чорапите, докато спите, нали?

 

Но когато разберете как влияе това на организма ви, може би ще се замислите дали да не го направите.

 

Както знаем, има много болести, които се лекуват чрез точков масаж на стъпалата. Това е така, тъй като на на стъпалата има над 7000 нервни окончания (точки), които са свързани с всички органи в тялото. Съответно стимулирането на тези точки може да има доста благоприятно влияние върху организма ни.

 

Според китайската традиционна медицина в тялото ни има канали, по които циркулира енергията Чи. Именно чрез тези канали става лекуването чрез стимулиране на определени точки.

 

За да се стимулират максимално добре тези точки, китайците препоръчват да се ходи бос. Това невинаги е възможно, но има и алтернативен метод. Слагането на лук в чорапите.

 

Да, съвсем обикновен стар кромид лук. Без да харчите излишни пари за детоксикиращи процедури можете да изчистите организма си от токсини съвсем лесно, а и евтино.

 

И друг път сме ви показвали различни техники за изчистване на токсините от организма, хвърлете един поглед и на тях, ако сте ги пропуснали.

 

За целта трябва да нарежете лука на филийки. Обуйте плътни чорапи и сложете парчета лук по дължината на ходилото. Те трябва плътно да се опират до стъпалата ви.

 

Така трябва да спите цяла нощ. Лукът ще изведе токсините от тялото ви. На сутринта махнете парчетата. Ще се шокирате какъв ще бъде цветът на лука – това е изведената от тялото ви отрова.

 

Всъщност това се получава, защото лукът съдържа фосфорна киселина, която помага извеждането на токсините вън от тялото ви.

 

Чудите се какъв ще бъде ефектът? Освен че ще се изчистите от токсини, ще убие всички вредни микроорганизми – бактерии и микроби.

 

Ако се притеснявате, че на следващия ден от вас ще се носи миризма на лук, ще ви успокоим. След като махнете лука, измийте краката си със сапун, което веднага ще унищожи лучения мирис. Освен това, измиването ще завърши процеса на детоксикация.

 

Така че следващият път, когато режете лук за салата, замислете дали да не оставите няколко парченца и да ги използвате, за да подобрите състоянието на организма си. 

Рецепти