Кюфтета по чирпански (Рафаела)
Кюфтета по чирпански (Рафаела)
Източник: Рафаела Искрова
Националност: българска кухня
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

От каймата, накиснатия и изстискан сух хляб, яйцето, ситно нарязаните лук и моркови се оформят кюфтета и се овалват в брашно.

2

Сосът се приготвя, като дребно нарязаните лук и моркови се задушат до омекване в олио и вода.

3

Прибавят се червения пипер и смлените домати.

4

Разрежда се с вода, посолява се и се загрява, докато заври.

5

Към приготвения сос се прибавят картофите, нарязани на кубчета.

6

След 10-15 минути се прибавят кюфтетата и се вари до готовност.

7

Поднася се поръсено със ситно нарязания магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно