Крем-супа от брюкселско зеле
Крем-супа от брюкселско зеле
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: супа
Кулинар: шеф Готвач
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Нарежете на ситно бекона и го запържете в тиган

2

Пресипете отделената мазнина в тенджера

3

Отстранете кората на хляба и го нарежете на кубчета

4

Изпържете ги в тенджерата и ги извадете

5

Нарежете зелето, лука и копъра и запържете и тях 5 минути

6

Посолете и поръсете леко със смлян черен пипер

7

Добавете останалите подправки без магданоза

8

Налейте бульона и варете 30 минути на слаб огън

9

Извадете от бульона карамфила и дафиновия лист

10

Разбийте супата на пюре с миксера и го смесете с разбитата сметана

11

Поднесете я с бекона, изпържения хляб и ситно нарязания магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно