Крем карамел в микровълнова
Крем карамел в микровълнова
Източник: sxc.hu
Тип ястие: десерт
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Най-напред направете карамела, като разпределите 50 гр от захарта и 4 ч.л. вода в четири малки огнеупорни чашки

2

Сложете във фурната на максимум за 4 минути и пловина, докато получат златист цвят

3

След като внимателно ги извадите, завъртете ги, за да се облеят и покрият с равномерен слой карамел

4

Отделно разбийте яйцата и останалата захар на пяна и внимателно прибавете свареното мляко и ванилията (по желание)

5

Разпределете яйчната смес по съдчетата и гответе на слаба мощност 11 минути и половина

6

Оставете да изстине и охладете в хладилника

7

Преди сервиране обърнете крема в подходяща чинийка.

Подобни рецепти
Любопитно