Коледна капама (Добринка)
Коледна капама (Добринка)
Източник: Добринка Христова Петкова
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Смесете соевия сос, чили соса, черния пипер, солта и горчицата и разбъркайте добре.

2

От пилешките гърди оформете 4 пържоли. Нарежете зелето на ситно, разстелете половината в гювеча.

3

Отгоре наредете свинските пържоли, намазани хубаво със смесените подправки.

4

После наредете и пилешките пържоли, също намазани със сместа.

5

След това гъбите (на филийки) и кашкавала (на кубчета), бекона, наденичките (сурови) и кърначетата.

6

Покрийте с останалото зеле, налейте виното и още толкова вода, поръсете с червения пипер.

7

Захлупете гювеча и печете на 180-200 градуса, за около 2-3 часа.

Подобни рецепти
Любопитно