Коблер с праскови
Коблер с праскови
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: десерт
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Разтопете маслото директно в тавата (с приблизителни размери 20x30 см).

2

Смесете брашното, захарта (1 ч.ч.), бакпулвера и солта.

3

Добавете млякото (непълна ч.ч., със стайна температура), докато разбърквате постоянно.

4

Изсипете сместа равномерно в тавичката.

5

Смесете прасковите (oтцедени от компот), останалата захар и подправките и разпределете върху тестото, без да разбърквате.

6

Запечете за 35-45 минути на 170 С, докато тестото хване златиста коричка.

7

Поднесете коблера топъл със сладолед.

Подобни рецепти
Любопитно