Класическа супа от агнешко месо
Класическа супа от агнешко месо
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: супа
Националност: българска кухня
Празник: Гергьовден
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Месото се нарязва на парчета и се залива със студена вода.

2

Бульонът се изчиства от пяната (може и през цедка) и се вари, до готовност на месото.

3

Лукът и морковите се нарязват на дребно и се задушават.

4

Към тях се добавят доматите, нарязани на ситно или настъргани.

5

В прецедения бульон се слагат зеленчуците и се добавят ориза/фидето и свареното месо.

6

След като оризът се свари, супата се застройва. В малка тенджерка се смесват млякото, яйцето, оцетът, брашното, щипка сол и се долива горещ бульон от супата.

7

Застройката се кипва при непрекъснато разбъркване и се добавя в супата.

8

Готовата супа се поръсва с черен пипер и магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно