Катмите на Теодора Георгиева
Катмите на Теодора Георгиева
Източник: Теодора Георгиева
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
време
60 мин.
порции
продукти
1 к.л. захар
1 к.л. сол
1 бр. мая
500 гр. вода
Начин на приготвяне
лесна
1

Продуктите са с ориентировъчни количества. Може да се наложи да се намали нещо или да се добави друго, важното е да се получи гъста каша (по - гъста от палачинкова).

2

Продуктите се смесват и се оставя сместа да втаса. Става голямо количество, но се пекат много бързо, което означава, че за един час можете да приготвите едно добро неделно количество катми.

3

Пекат се на силен огън за по 2-3 минути от всяка страна. Най- добре в тефлонов тиган.

Подобни рецепти
Любопитно