Капама
Капама
Източник: lubka grancharova
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Всички видове меса се измиват и хубаво се подсушават.

2

Свинското месо се нарязва на парчета, според броя на хората, и се завиват сърми с цяло парче месо, парче бекон и лист джоджен.

3

Останалото зеле се нарязва на ивици. В голям керамичен гювеч се реди малко от нарязаното зеле, леко се ръси от ориза, нарежда се месото - първо телешкото, пак малко от зелето, завитите сарми, пържолите, останалото зеле и ориза.

4

Пилето се слага също цяло в средата, наденицата. Налива се олиото, 1 ч.чаша зелев сок, слага се капака или се покрива съда с фолио, и се оставя във фурната да се пече. Първо докато заври на силна фурна, след това се намалява на 150 градуса.

5

Оставя се 2-3 часа. Когато се смесят всички вкусове от различните видове меса, ястието става неповторимо.

 

6

Може да се приготви предния ден. Ястието е за много хора.

7

Така домакинята няма да седи около печката цял ден. Сол не се слага, защото се овкусява от зелето и зелевия сок.

Подобни рецепти
Любопитно