Кавърма по копривщенски
Кавърма по копривщенски
Източник: Wikimedia Commons
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Пилешкото филе се нарязва на кубчета. Лукът се нарязва на кръгчета и се размесва с пръсти за да се отделят лучните кръгчета. Чесънът се нарязва на ситно.

2

В дълбок тиган се загрява олиото и се запържват лука и чесъна. Добавя се пилешкото месо и се запържва от всяка страна. Овкусява се със сол и черен пипер.

3

Гъбите се нарязват на филийки и се добавят в тигана, заедно с почистените и нарязани печени чушки.

4

Когато месото се запържи се добавя доматеното пюре, разтворено в 100 мл вода и червеното вино. Овкусява се с кимион и чубрица.

5

Сместа се разпределя в керамични гювечета и се пече за 10 - 15 минути в предварително загрята фурна. Малко преди да се извадят им се чуква по едно яйце.

Подобни рецепти
Любопитно