Здравословен бургер а ла Гордън Рамзи
Здравословен бургер а ла Гордън Рамзи
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Сложете каймата в голяма купа. Добавете ½ ч.л. сол, ½ ч.л. пипер, червения пипер, щипка лют пипер, соса Табаско, соса Уорчестър и кетчупа. Разбъркайте добре и направете каймата на кюфтета. Сложете в хладилник.

2

За сместа с цвекло: използвайте блендер, за да пасирате свареното цвекло (може и от буркан), балсамикото, ¼ ч.л. сол, ¼ ч.л. пипер, маслините, каперсите и магданоза. Сложете настрана.

3

Загрейте зехтина в тиган. Извадете кюфтетата от хладилника и ги сложете в тигана. Оставете месото да се запече за по 5 минути от всяка страна.

4

Нарежете доматите и нагрейте хлебчетата. На всяко хлебче разпределете богато от сместта с цвекло. Наредете лист от айсберга, резен домат и накрая кюфтето.

Подобни рецепти
Любопитно