Домашни франзели
Домашни франзели
Източник: Violeta Mateva
Тип ястие: тестени
Кулинар: Violeta Mateva
време
80 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Маята се разтваря в хладката вода със захарта и се оставя да шупне.

2

Замесва се меко тесто с останалите продукти и се оставя да втаса 30 минути. Разделя се на 2 части. Първата се разточва на правоъгълник, нарязва се на 3 широки ленти и всяка се усуква на фитил. Нареждат се в намаслена тава или върху хартия за печене.

3

Втората част се разделя на 3 топчета. Всяко се оформя на дълъг фитил, срязва се през средата и се усуква като въже. Нареждат се и те в тавата и се оставят 10 минути, намазваме леко с разтопено масло и поръсваме семена, може и без тях по желаете.

4

Печем в умерена фурна 180 С до зачервяване, като във фурната поставяме паничка с вода. Така франзелките са по-меки и вкусни. Изваждат се и се намазват отново с малко масло.

5

Вкусотия :) добър апетит!

Подобни рецепти
Любопитно