Домашен фондан
Домашен фондан
Източник: Thinkstock/ Guliver
Тип ястие: десерт
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Разтворете желатина в студена вода. Оставете за няколо минути, да се разтвори.

2

Смесете водата със сиропа, сложете да се загрява, докато заври. Добавете желатина и глицерина. Сложете половината пудра захар и разбъркайте с лъжица. 

3

Постепенно добавете останалата захар, като разбърквате постоянно. обърнете върху работната повърхност, покрийте с фолио и оставете на стайна температура да преседи. 

4

Ако не използвате цялото количество, ще се втвърди, но когато решите, можете да го сложите за 4 секунди в микровълнова и ще остане еластично отново.

5

С него можете да покриете всякакви торта и сладкиши. Научете повече за фондана тук.

 

Подобни рецепти
Любопитно