Деликатес от кайма
Деликатес от кайма
Източник: Петя Славчева
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Кренвиршите се нарязват на колелца. Пушеното и топеното сирене се нарязват на кубчета около 1 см.

2

В тава се слагат: каймата, нарязаните кренвирши, топеното, пушеното сирене, подправките и яйцата. Всичко това се омесва, както за кюфтета. След като сте го омесили, притискате с ръка, да се разпредели равномерно, отгоре нареждате леко запържените гъби в тавата.

3

С намокрена ръка заглаждате хубаво отгоре. Добре е да преседи в хладилника поне 2 часа, завито с фолио или найлон, за да не засъхва.

4

Като решите да го печете, в отделна чиния си рендосайте кашкавала.

5

Пече се в загрята фурна на 200 С, или според фурната, около 40 минути. Като е почти готово, тавата се изважда, поръсва се с настъргания кашкавал и се връща отново във фурната, докато се зачерви кашкавала. Реже се на ромбоиди или в друга форма, и се сервира.

Подобни рецепти
Любопитно