Двойно изпечени картофи "Романов"
Двойно изпечени картофи "Романов"
Източник: Thinkstock / Guliver
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Завийте 3 големи картофа в алуминиево фолио. Загрейте фурната на 230 C и пъхнете картофите да се изпекат на металната решетка.

 

2

Печете за 50 - 60 минути. Когато картофите са готови, махнете фолиото и ги оставете да изстинат. Оставете ги за една нощ в хладилник, покрити с домакинско фолио.

3

Настържете картофите с помощта на ренде в голяма купа. Нарежете 3 глави лук на ситно и ги добавете в купата.

4

Настържете сирене чедър. Ако не разполагате с чедър, може да го замените с кашкавал. Добавете сол и черен пипер на вкус.

5

Добавете заквасена сметана и разбъркайте сместа. Разпределете я в тавичка за печене и настържете отгоре още сирене чедър.

6

Печете на 180 C за 30 - 40 минути, докато сиренето хване златиста коричка. Поръсете с нарязан магданоз или зелен лук.

Подобни рецепти
Любопитно