Да изгладим дрехите перфектно
от Симона Иванова | 28 април 2015
За броени минути

Всички мразим да гладим, нали? Отнема време, изисква съсредоточаване, а и не винаги става така, както ни се иска.

 

Освен това гладенето (а и всички други дейности у дома) отнемат от времето ни, което иначе бихме оползотворили в най-приятното занимание – готвенето!

 

Открихме един трик, с който супер лесно и бързо да се справяте с измачканите дрехи. А и освен това ви е нужно само едно нещо, което всеки има в дома си. По-точно в кухнята си. Още по-точно – във фризера.

 

Трябват ви само няколко кубчета лед. И тези няколко кубчета могат да направят чудеса с измачканите ви дрехи.

 

Искаме да уточним, че от този практичен съвет могат да се възползват тези, които имат сушилня или пералня и сушилня в един уред.

 

И така, какво да правим с тези кубчета лед? Всъщност доста просто е.

 

За съжаление, когато извадим дрехите от пералнята, те винаги са ужасно измачкани. Ако ги сушите правилно, има шанс да си спестите време от гладене. Но с "трудните” материи няма как да се справите без помощта на ютията

 

Прибирате дрехите вече сухи, нямате време за гладене, решавате, че ще ги гладите, преди да ги облечете и прибирате в гардероба. И идва моментът, в който решавате да ги облечете, а те изглеждат потресаващо.

 

За да си спестите излишно време в гладене, сложете дрехата в сушилнята, поставете няколко кубчета лед в нея и я оставете да работи около 15 минути. Вие не се налага да правите нищо. След това извадете дрехата и тя ще е изгладена.

 

Ако имате пералня и сушилня в едно, просто сложете кубчетата лед и дрехата в нея и пуснете на режим сушене.

 

Идеята е, че парата, която се отделя от замръзналия лед, ще изглади дрехите.

 

И все пак искаме да предупредим, че този метод работи при средно измачкани дрехи. Не сме сигурни дали ще се получи, ако дрехите са много измачкани.

 

Нищо не пречи да пробвате обаче.

 

Вижте и тези интересни приложения на лимона.

Рецепти