Гранола без консерванти
Гранола без консерванти
Източник: sxc.hu
време
45 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Загрейте фурната на 165 С.

2

Смесете овесените ядки, овесените трици, пшеничния зародиш, слънчогледовите семки, бадемите, орехите и бадемите в голяма купа.

 

3

В тиган комбинирайте малко сол, кафява захар (може и без), кленов сироп, мед, зехтин, канела и ванилия. Загрейте хубаво и разбъркайте.

 

4

Миксирайте ароматната и зърнената смес.

 

5

Разпределете всичко върху фолио и запечете за 20-тина минути, до хрупкавост.

6

Когато е готово, добавете стафидите или боровинките. Можете да съхранявате в контейнер.

 

Подобни рецепти
Любопитно