Гаспачо II
Гаспачо II
Източник: Thinkstock/ Guliver
Тип ястие: супа
Националност: испанска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

В блендер сложете един домат, половин нарязана краставица, половин нарязана глава лук, половината зелени нарязани чушки, печените чушки, също нарязани на парчета и половин чаша доматен сок. Разбийте за 30 секунди на най-силната степен, докато заленчуците се пюрират хубаво.

2

В голяма купа сложете сместа и добавете останалия доматен сок, 1/4 зехтин, оцета, чили соса, солта и пипера. Покрийте купата и сложете в хладилника за 2 часа, за да се изстуди добре.

3

През това време сотирайте крутоните в малко зехтин, добавете чесъна и ги сложете в малка купичка.

4

Разпределете супата в изстудени купички, отгоре сложете останалите зеленчуци. Крутоните сервирайте отделно или вътре по желание. Гарнирайте супата със зелена билка по вкус.

Подобни рецепти
Любопитно