Великденско козуначено агне
Великденско козуначено агне
Източник: Dr Oetker
Тип ястие: тестени
Празник: Великден
Сезон: пролет
Кулинар: Dr. Oetker
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Пресейте брашното в купа, разбъркайте го добре със сухата мая Dr.Oetker, пудрата захар и бурбонската ванилова захар Dr.Oetker. После добавете топлото мляко и яйцето, и замесете добре сместа на ръка.

2

Покрийте го с чиста кърпа и го оставете настрана за 15 минути, след което го размесете отново върху набрашнена повърхност и оставете да втаса, докато видимо увеличи обема си (около 30-90 минути).

3

Смесете млякото с пудрата захар, меда, лимоновата кора и го поставете да заври. След това добавете маковото семе и галетата и разбъркайте добре. Оставете за кратко време да се охлади.

4

Отделете 1/3 от втасалото тесто. Остатъкът разточете на лист с размери 30x40 см (дебелина 1,5 см). Намажете листа с пълнежа, навийте на руло и го нарежете на филийки с ширина 2 см.

5

С отделената част от тестото оформете главата, краката и опашката на „агнето”. Върху застлана с хартия за печене тава, подредете филийките, легнали във формата на агне, като добавете краката, главата и опашката.

6

Намажете повърхността с предварително разбитото яйце и оставете оформеното печиво да втаса отново. Поръсете с ванилена захар Dr.Oetker и печете в предварително загрята фурна на 180°C или на горещ въздух 160°C около 30-40 минути.

7

Верният помощник при приготвяне на уханни сладки, печива и десерти Dr. Oetker е приготвил за Вас още впечатляващи великденски идеи и предложения на www.oetker.bg

Подобни рецепти
Любопитно