Бьоф Строганов
Бьоф Строганов
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: руска кухня, ОНД
Кулинар: шеф Готвач
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Измийте и нарежете лука и гъбите.

 

2

Загрейте 2 ч.л. зехтин в голям тиган с незалепващо покритие. Добавете лука и го запържете за около 3 минути.

3

Увеличете температурата на готвене. Добавете и гъбките, да омекнат.

4

Междувременно разбъркайте брашното, солта и черния пипер в чиния. Потопете всяко парче телешко в него.

5

В друг тиган налейте малко зехтин и сложете половината телешко. Гответе, докато месото покафенее, като трябва да се запече и от двете страни. Повторете процедурата с останалото месо.

6

Изсипете телешкото с лука и гъбите в тигана. Добавете бульона и соса Уорчестър. Оставете ястието да заври. След това намалете температурата, нека къкри около 8 минути или до сгъстяване на соса.

7

Подправете със сол и пипер. Добавете сметаната.

8

Сервирайте с предварително сварената паста. Moже да добавите друга гарнитура по желание.

Подобни рецепти
Любопитно