Бързи кифлички
Бързи кифлички
Източник: Валя Славкова
Тип ястие: тестени
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

В затопленото мляко се натрошава маята, добавят се захарта, солта, олиото и два леко разбити белтъка. Добавя се настъргана лимонова кора.

2

Замесва се меко тесто и се оформят топчета големи колкото орех. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат за 15-20 мин.

3

Всяко топче се разточва на кръгла питка, намазва се с мармалад и се навива на руло. Ръбчето се оставя отдолу и двата края се подвиват във формата на кифла.

4

Нареждат се в подмазана тава на разстояние 2-3 см, намазват се с разбитите жълтъци и се поръсват със сусам или мак.Може да се поръсят и с кристална захар. Не се оставят да втасват допълнително.

5

Пекат се в загрята фурна на 220-230 ⁰С около 15-20 мин.

Подобни рецепти
Любопитно