Бразилски кокосов крем карамел - Куиндин
Бразилски кокосов крем карамел - Куиндин
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: десерт
Националност: бразилска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
80 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Намазнете с 2 лъжици от маслото, които сте разтопили предварително, формички за мъфини. Поръсете със захар дъното им и обърнете формите, за да падне излишното количество.

2

Загрейте фурната на 350 С и сложете съд с вода да се стопли. Разбийте захарта и останалото масло, докато се получи пухкава смес.

3

Уверете се, че жълтъците и яйцето имат стайна темпаратура, не трябва да ги ползвате направо извадени от хладилника.

4

Добавете яйцата едно по едно към захарта и маслото и разбърквайте след всяко. Сместа трябва да е гладка. Добавете есенциите. Сложете и нарязания кокос.

5

Напълнете всяка форма за мъфин с тестото почти цялата. Сложете топлата вода в голям плитък съд и в него сложете формите за мъфини, за да се приготвят на водна баня. Внимавайте водата да не попадне в тестото.

6

За да ги извадите, прокарайте нож по ръба на формичките, след това обърнете десертите в чиниите за сервиране. Ако не излизат лесно, значи не са изстинали достатъчно.

Подобни рецепти
Любопитно