Борш
Борш
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: супа
Националност: руска кухня, ОНД
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Месото се сварява

2

Цвеклото се запича цяло в микровълновата или във фурна, увито във фолио

3

Зеленчуците се нарязват: лукът наситно, морковите на кръгчета, картофите и цвеклото на пръчици

4

Прецежда се бульона от месото (около 2 литра) и отново се кипва

5

В кипящия бульон се слагат зеленчуците, като се посварят, се добавя свареното месо, нарязано на парчета, и зелето, нарязано на тънки ивички

6

След около 5 минути боршът се подправя с оцет, копър и магданоз и се оттегля от огъня

7

Сервира се с по 1 с.л. сметана във всяка порция

8

Поднася се с каша от елда.

Подобни рецепти
Любопитно