Артишок със зеленчуци
Артишок със зеленчуци
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

В тенджера кипнете солена вода

2

Пуснете артишока само за няколко минути, за да стане малко твърд

3

Извадете го и в същата мазнина пуснете бамята и граха

4

Нарежете артишока на лентички

5

Сложете в тиган заедно с другите полусварени зеленчуци, с чесъна, босилека и зехтина

6

Запържете всичко до златист цвят

7

След това оставете ястието да изстине

8

Прибавете сметаната, посолете и поръсете с черен пипер

9

Разбъркайте

10

Оставете блюдото "да поемe дъх" и сервирайте.

Подобни рецепти
Любопитно