Английски великденски кифлички
Английски великденски кифлички
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: тестени
Националност: британска кухня
Празник: Великден
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Захарта се разбива с маслото и яйцето, добавят се 150 мл от прясното мляко, подправките и щипка сол.

2

Добавят се брашното, маята и сушените плодове.

3

Замесва се меко тесто, което се покрива с влажна кърпа и се оставя на топло за около час.

4

Тестото се премесва и от него се оформят кръгли питчици, с диаметър около 5 см.

5

Оставят се да втасат около 40 минути.

6

Кифличките се нацепват с много остър нож или бръснарско ножче накръст и се пекат в предварително загрята до 180 С фурна, за около 20 минути.

7

Докато са още във фурната, се прави глазура от останалото мляко (10 мл) и пудрата захар.

8

Кифличките се изваждат от фурната и веднага, докато са горещи, се налива от глазурата в кръстовидните прорези.

Подобни рецепти
Любопитно