Агнешка курбан чорба
Агнешка курбан чорба
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: супа
Празник: Великден
Сезон: пролет
Кулинар: lubagrancharova
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Вземете агнешко месо - врат. Сварете го в 2 литра подсолена вода.

2

Извадете и отделете месото. Накъсайте на парченца.

3

В олиото запържете брашното, добавете нарязания на ситно пресен лук, за кратко разбъркайте, прибавете червения пипер, накъсаното месо и изсипете прецедения бульон от свареното месо.

4

Нарежете джоджена и изсипете в супата. Застройте преди сервиране, като разбиете двата жълтъка с 1 кафена чашка оцет и застройте супата.

5

Загасете котлона и с вилица взимайте по-малко от белтъка и пускайте в супата. Целта е да се получат цели парченца белтък.

Подобни рецепти
Любопитно