Ябълково-карамелено изкушение
от Kulinar.bg | 23 октомври 2014
За добро настроение :)

Тъй като имаме няколко килограма ябълки и ни се прииска да си направим нещо различно, се разровихме за нови идеи. Който търси, намира, са казали хората.

 

Имаме една много интересна и различна идея за десерт с ябълки, която не можем, а и не искаме, да запазваме само за себе си.

 

Чуйте само – зелени, кисело-тръпчиви ябълки, сладък карамел, който елегантно се е сгушил във вътрешността на всяка издълбана предварително ябълка.

 

Е, как прозвуча? Повече от апетитно, обзалагаме се.

 

Може би вече си го представихте. Но, за да сме напълно ясни, ето и точният метод за направа на този ябълково-карамелен десерт.

 

Продукти:

 

1 кг зелени ябълки

 

½ чаша царевичен сироп

 

220 г захар на кристали

 

3 с.л. обезсолено масло

 

260 мл соево мляко

 

Начин на приготвяне:

 

Разрежете ябълките на половина и ги изчистете отвътре. Оставете настрана, докато приготвите карамела.

 

За карамела: Сложете царевичния сироп на котлона. Оставете го за заври, след това сложете захарта на няколко етапа, като бъркате след всеки. След като захарта се стопи напълно, сложете маслото. Накрая добавете и млякото и разбъркайте финално. Махнете карамела от котлона.

 

Напълнете ябълките и ги сложете в хладилника, за да се стегне карамела.

 

След като са готови за консумация, ги нарежете на парчета и сервирайте.

 

Получават се много красиви резени ябълки, комбинирани с карамелен топинг, полепнал апетитно по тях. Наистина е много вкусно.

 

А сега вижте и стъпките, които следва тази рецепта, в няколко кадъра, за да ви стане напълно ясно.

 


Снимка: Tumblr

 

Рецепти