Скариди с кокос
Скариди с кокос
Източник: Thinkstock/ Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
продукти
1 бр. яйца
160 мл бира
1.50 ч.л. бакпулвер
24 бр. скариди
3 ч.ч. олио
Начин на приготвяне
лесна
1

В купа разбийте яйцето, 100 гр брашно, бирата и бакпулвера. Сложете останалото брашно и настъргания кокос в отделни купички.

2

Хванете скаридата за опашката и я потопете в брашното, може да я тръснете няколко пъти, за да се отсрани излишното брашно. След това я потопете в яйчената смес. Накрая оваляйте в кокоса.

3

Наредете скаридите върху тава, застлана с пергаментова хартия и сложете в хладилника за 30 минути.

4

Междувременно загрейте олиото за 175 С в дълбок съд.

5

Пържете скаридите на партиди до златисто, като ги обърнете веднъж/два пъти през 2-3 минути.

6

Извадете скаридите с щипки и ги наредете на кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Подобни рецепти
Любопитно