Свинско със зеленчуци и кашкавал
Свинско със зеленчуци и кашкавал
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: основно
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

В тава нарязваме обелените картофи на четвъртинки и морковите на колелца. Добавяме и попарените броколи. След това натрошаваме зеленчуковия бульон.

2

Овкусяваме свинското месо с шарената сол и подправката за барбекю. Аз сложих и малко черен пипер, за да е по-пикантно. Добавяме към зеленчуците и слагаме всичко в тава за печене. Слагаме малко вода, за да могат да уврат морковите и картофите, и капваме малко олио. Покриваме тавата с фолио.

3

Печем около 45 мин в предварително загрята фурна, а може и да не е загрята :), на 200-220 С. Няколко минути преди да е готово, махаме фолиото и настъргваме кашкавала. Отново слагаме ястието във фурната, колкото кашкавалът да хване коричка.

4

Според мен ястието е много лесно и вкусно. Пожелавам ви бон апети. 

Подобни рецепти
Любопитно