Ризото с ролца от раци
Ризото с ролца от раци
Източник: Милена Димитрова
Тип ястие: основно
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Сварявате кафявия ориз според указанията на опаковката, обикновено във вода със съотношение 1:4 (1 ч.ч. ориз към 4 ч.ч. вода). Оставяте го настрана.

2

Нарязвате ролцата на парченца. Приготвяте маринатата от прясно изстискания лимонов сок, зехтина, ригана, черния пипер на зърна, ситно нарязания чесън, соевия сос и морската сол. Нека ролцата поседят в нея поне петнайсетина минути.

3

Отсипвате от маринатата така, че да остане достатъчно, за да са сочни ролцата. В тиган уок ги задушавате, да омекнат хубаво. Когато са готови, добавяте ориза и разбърквате старателно. По желание, може да добавите още малко соев сос, вместо сол.

4

Нека постои на огън една-две минути. Преди сервиране, поръсвате обилно с магданоз. Лека и приятна вечеря.

Подобни рецепти
Любопитно