Рибна яхния
Рибна яхния
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте филетете, подсушете ги, напръскайте ги с лимонов сок и ги оставете за няколко минути. ПОсле ги посолете и ги нарежете на малки парчета.

2

Измийте гъбите, нарежете лука на филийки. Почистете фасула. Нарежете обелените картофи.

3

Разтопете маслото, запържете лука, докато стане прозрачен, добавете гъбите, фасула и картофите. Подправете и пържете за няколко минути. Добавете 500 мл вода, захлупете и варете за 25 мин на тих огън. Прибавете рибата, бялото вино и подправка за риба на вкус.

4

Оставете да къкри на бавен огън за около 10-15 мин. Гарнирайте с наситнен магданоз.

 

Подобни рецепти
Любопитно