Пълнено пиле
Пълнено пиле
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Кулинар: lubagrancharova
време
70 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Пилето се срязва откъм бялото месо и внимателно, с помощта на остър нож, се отделят костите.

2

Оризът се сварява във вода с 1 кубче пилешки бульон.

3

В загрято олио се запържват леко нарязаният на филийки чесън и гъбите, смесват се със сварения ориз, подправят се със сол и черен пипер.

4

Обезкостеното пиле се овкусява със сол и черен пипер, слага се плънката, захваща се срязаната страна с тънки шишчета или се зашива с памучен конец.

5

Намазва се отгоре с червен пипер, поставя се в тавичката върху едро нарязания лук на филийки. Добавят се се 100 мл. вода.

6

Пече се 45 минути на умерена фурна. Намазва се с маслото и се оставя още 10 минути във фурната.

Подобни рецепти
Любопитно