Пълнена кокошка
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
90 мин.
порции
продукти
1 бр. кокошка
3 бр. яйца
100 гр. масло
400 гр. кайма
150 гр. моркови
1/4 ч.л. кимион
1
Кокошката сеобезкостява, като се започне от корема
2
Внимателно се отделят месото и кожата от костите
3
Оставят се само кълките и част от крилата
4
Изважда се целият скелет
5
Каймата се приготвея като за кюфтета и се разстила в кокошката
6
Добавят се сварените яйца - цели, морковите, нарязани на ивици, и се зашива корема на кокошката
7
Птицата се поставя в тавичка и се полива с малко вода и маслото
8
Тавичката се покрива с капак или фолио
9
Когато месото поомекне, се залива със соса отделен при печенето, към който е добавен червен пипер
10
От време на време се отхлупва тавичката и се облива кокошката със соса
11
Пече се, докато се зачерви
12
Нарязва сена порции като руло.
Подобни рецепти
Любопитно