Погача по пирдопски
Погача по пирдопски
Източник: Photl
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
1 ч.л. сол
40 гр. захар
20 мл олио
1/2 пак. мая
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Пресейте брашното два пъти и направете кладенче.

2

В него поставете предварително размитата в малко хладка вода мая с 1 с.л. от захарта и малко брашно, солта и около 400 мл вода.

3

Омесете тесто, което покрийте с кърпа и поставете на топло място.

4

След 30 минути отново омесете тестото и го разстeлете в намазана с олио тава.

5

След повторно втасване, изпечете погачата в умерено силна фурна.

6

Към края на печенето, я намажете с подсладена вода и я допечете.

Подобни рецепти
Любопитно