Питка за Бъдни вечер
Питка за Бъдни вечер
Източник: Photl
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
Празник: Бъдни вечер
Сезон: зима
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
продукти
50 мл олио
1.50 ч.л. сол
1 пак. бакпулвер
Начин на приготвяне
лесна
1

Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се прави кладенче.

2

В кладенчето се добавят солта, олиото и хладка вода и се замесва меко тесто.

3

От тестото се оформя питка, като в нея се слага и една монета (късметче).

4

Питката се набожда на няколко места с вилица, намазва се с олио и се слага в намаслена тавичка.

5

Пече се в умерена фурна докато стане златиста.

6

След като се извади от фурната, питката се наръсва с малко студена вода и се покрива с кърпа, за да омекне.

Подобни рецепти
Любопитно