Пиле със зеленчуци по китайски
Пиле със зеленчуци по китайски
Източник: Сия Рибагина
Тип ястие: основно
Националност: китайска кухня
Кулинар: Сия Рибагина
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

В купичка се прави смес от оцета, соевия сос, нишестето и меда. Всичко хубаво се разбърква и се отделя за накрая.

2

Зеленчуците се почистват и нарязват на лентички. Пилешкото филе също се реже на ивички.

3

В уок тиган се сипва зехтина и се загрява на максимум. Слага се пилешкото филе и се запържва за 5 минути. Добавя се лука и, когато стане прозрачен, се добавят лентичките чушки, морков, тиквичка и гъбите.

4

Всичко се пържи около 10 минути, като се разбърква. Щом зеленчуците поомекнат, се слага нарязаният на ситно чесън, и се подправя с черен пипер.

5

Разбърква се и след 2 минути се сипва от предварително приготвената смес, като се сипва по малко, бърка се и пак се сипва до пълното й усвояване. 

6

След като цялата смес е изсипана, яденето се оставя за още минута, две на котлона и се изключва. По желание накрая може да се поръси с препечен сусам и да се поднесе с гарнитура от сварен ориз.

7

Вместо мед може да се сложи сладко от ягоди или боровинки. Изпробвах го, вкусът е невероятен. Опитайте :)

Подобни рецепти
Любопитно