Пиле по френски
Пиле по френски
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Кулинар: lubagrancharova
време
60 мин.
порции
продукти
1 с.л. масло
1 ч.л. сол
3 щипка мащерка
1 с.л. соев сос
4 с.л. зехтин
2 с.л. горчица
12 бр. моркови
1 бр. пиле
Начин на приготвяне
лесна
1

Пригответе марината, като смесите горчицата, соевия сос, чесъна на прах, зехтина и сухата мащерка.

2

Намажете пилето с маринатата и го поставете в тавичка.

3

Нарежете лука и морковите на едро, посолете ги и наредете отстрани на пилето.

 

4

Сипете виното и маслото и оставете да се пече 60 минути в предварително загрята фурна на 200 С.

Подобни рецепти
Любопитно