Печено пиле с орехи
Печено пиле с орехи
Източник: Thinkstock/ Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Загрейте фурната на 180 С.

2

Стопете маслото в тава за печене. Смесете киселото мляко и лимоновия сок. Добавете към тях яйцето.

3

В друг съд смесете брашното, 150 г от орехите (смлени), сол, червен пипер, черен пипер и сусам.

4

Нарежете пилетата на 4 или на порции (но трябва да са предварително обезкостени).

5

Оваляйте ги в брашнената смес. Натопете откъм кожата парчетата пиле в маслото. Обърнете един път, за да се намазлят и от другата страна. Накрая оставете с кожата нагоре.

6

Поръсете с останалите орехи, но този път нека са по-едро начукани.

7

Печете за 1 час и 25 мин. На половината време от готвенето поръсете със стафиди.

Подобни рецепти
Любопитно