Печена патица с ябълки
Печена патица с ябълки
Източник: Марианна Калинкова
Тип ястие: основно
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте и подсушете патицата.

2

В хаванче счукайте семената черен пипер и кориандър. Добавете розмарина, скилидките чесън и морската солта. Счукайте добре.

3

Пресипете в малка купичка и долейте зехтин. Намажете патицата с тази смес от поправки от вътрешната и външната й страна.

4

Напълнете патицата с почистените картофи и 3 ябълки. Зашийте добре.

5

Поставете патицата в тава без мазнина. Около нея нарежете на четвъртинки другите ябълки. Покрийте с алуминиево фолио.

6

Загрейте фурната до 180 С. Печете патицата около 1 час и 30 мин. Премахнете фолиото и допечете до образуване на кафява хрупкава коричка.

7

Украсете с пресен магданоз. Нарежете на порции и сервирайте ястието.

8

Приятен апетит :)

Подобни рецепти
Любопитно