Патица с мащерка
Патица с мащерка
Източник: Thinkstock/Guliver
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте картофите. Сложете ги в подсолена вода и ги сварете. Отцедете ги и ги обелете.

2

Подправете, овкусете ги с мащерка, розмарин, сол на вкус. Напръскайте със зехтина.

3

Посолете патицата отвън и отвътре. Напълнете я с част от варените картофи. Сложете я по гръб в тава с малко вода и печете 1 1/2 ч на 225 С. 

4

Обелете лука, нарежете го едро и сложете към патицата 15 минути след началото на печенето. 

5

Резнете патицата под крилата и в слабините, за да изтече мазнината. След 30 минута оберете мазнината. Щом сосът започне да покафенява, долейте малко вода в тавата и поливайте често със соса.

6

Добавете останалите картофи 15 минути преди края на печенето и ги запечете до златисто.

7

Нарежете готовата патица на порции и ги сложете в затоплено плато за сервиране.

8

Гарнирайте със стръкове розмарин и мащерка. Сервирайте соса отделно.

Подобни рецепти
Любопитно